Näätämötapahtumat

 

Vuonna 2002-2004: Karjalamissio ry:n toiminta.
Evankelista Raimo Torvisen toimikaudella lastenleirejä useille sadoille lapsille ja nuorille, Venäjän alueelta. Sekä lapsityöntekijäkoulutusta ja erilaisia seminaareja, mm. yhteistyössä Lasten missio ry:n kanssa.

Vuonna 2004-2008: Barentsion ry:n toiminta.
Toiminnanjohtaja Kai Kankaan kaudella lasten leirejä, seminaareja lukuisalle määrälle lapsia ja nuorisoa Venäjältä. Juutalaistyö, perheleirityö ym. projekteja. Yhteistyötä myös norjalaisten kristittyjen kanssa.
Sekä merkittävä yhteistyö Ivalon helluntaiseurakunnan kanssa.

Vuonna 2008-2010: Barents missio ry:n toiminta.
Evankelista Raimo Lähteenmäen toimikausi, jolloin leiritoimintaa Luoteis-
Venäjän lapsille ja perheenjäsenille.

Leirikummina oli mukana lasten ystävä, Matti-pappa, Petsamosta syntyisin oleva, Matti ”Maxim” Killanen.

2011- alkaen kiinteistö on ollut satunnaisten kulkijoiden pysähdys- ja hengähdyspaikkana, seurakuntien ja missioiden vapaassa käytössä tarpeen mukaan. Mm. Joosua-missio on vieraillut pariin otteeseen.

Kiinteistön aiempi historia kulminoituu vahvalla tavalla kristillisiin arvoihin, kun lomakyläaikana vuodesta 1982 lukien paikkaa isännöi mainitun arvopohjan omannut pariskunta. Tuolloin vuosikaudet paikka sai vieraakseen bussilastillisia kristittyjä joka puolelta Suomesta, matkailuvuorokausien noustessa 4-5000:n haarukkaan, vuoden aikana.

Opastetut maastoretket ja vierailut ”Huokausten kivellä” ovat jääneet monien kävijöiden muistoihin. Huokausten kivi on luonnon alttari, Kaikkivaltiaan rakentamana.